Ulika
Bestemming – algemene informatie

Ulika star star star star

Kroatie | Istrie | Poreč
  • direct gelegen aan het kiezelstrand
  • groot zoetwaterzwembad met kindergedeelte
  • gemoedelijke familiecamping

Een populaire, met eiken- en olijfbomen begroeide camping, gunstig gelegen op een schiereiland tussen de bekende badplaatsen Novigrad en Poreč met vanaf vrijwel iedere plaats uitzicht op de glasheldere Adriatische Zee. De strand bestaat uit rotsen, kiezels en plateau's. Ulika heeft een groot zwembad met een ondiep deel voor de kinderen. Er zijn veel faciliteiten zoals restaurants, pizzeria, supermarkt, winkeltjes en u kunt er diverse (water)sporten beoefenen.

Er worden regelmatig 's avonds activiteiten georganiseerd voor jong en oud. De bungalowtenten staan op heel goede plaatsen, dichtbij het zwembad en het strand. De camping is een ideaal uitgangspunt voor diverse trips, o.a. naar Venetië, Umag, Vrsar en het iets zuidelijker gelegen Rovinj en Pula. Maar ook naar de dichtbij gelegen druipsteengrotten van Barendine en diverse eeuwenoude stadjes in het binnenland.

Porec heeft de toerist heel wat te bieden. Het is een charmant oud stadje dat beschikt over vele restaurants, cafés, terrassen en Italiaanse ijssalons.Er zijn goede winkelmogelijkheden en er is uit het verleden nog veel te zien zoals de Euphrasis Basiliek met de bijzondere gouden mozaïeken uit de zesde eeuw.